Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Quoi de neuf dans ma bibliothèque ?



















Le livre des picades de Ramon Pareillada
prix 15€
édition RBA LA MAGRANA
















"Tapes i broquetes de Mallorca"
de Javier Soriano

Ce livre est une bonne compilation de
  recettes traditionnelles de l’ile de Majorque  vous y trouverez  les nouvelles tendances de la gastronomie actuelle, par le  jeune chef cuisinier    
Javier Soriano
(Javier Soriano a été vainqueur dans le Ier Championnat d’Espagne de « Tapas y Pinchos » et deuxième au classement des Baléares dans le Ve Championnat de cuisine des Îles Baléares.)












Le petit dico d'aquí
Glossaire du français parlé en Roussillon
Gérard Jacquet
Trabucaire Eds

Le "Petit Dico d’aqui" a atteint les 7000 exemplaires fin juillet 2008 !

















Bèsties de festa!

Saumell i Poch, Ramon
CIM Edicions














Fauna fantàstica de Catalunya

Domedel, Núria
Editorial Labor
Un dels pocs llibres que recull algunes de les bèsties més significatives de Catalunya. Està organitzat per tipus de bèsties: dracs, àguiles, cavallets. Les fotografies són de Ramon Saumell.

Data de publicació: 1991

Col·lecció: Terra Nostra, núm 25


Tirant le Blanc de Joanot Martorell

Editions Anacharsis

rééditent au mois de novembre Tirant le Blanc de Joanot Martorell (Anacharsis, 2003),
ouvrage épuisé depuis deux ans et le succès qu'a connu sa première édition.

Écrit au XVe siècle par un chevalier catalan, Tirant le Blanc connut dans toute l'Europe un succès immédiat. Cervantès le premier l'a qualifié de "meilleur livre du monde", Italo Calvino lui consacre un chapitre entier dans son ouvrage Pourquoi faut-il lire les classiques ? et c'est Mario Vargas Llosa, son plus fervent promoteur, qui en préface cette première édition en français. Vendu à plus de 4 millions d¹exemplaires dans le monde anglo-saxon et traduit dans plus de 10 langues, Tirant le Blanc est un chef-d'oeuvre incontesté de la littérature universelle.
Défis, batailles et cavalcades y alternent avec les joutes amoureuses et érotiques dans un univers entièrement orienté par l'éthique chevaleresque, peuplé d'arrogants infidèles, de félons, de belliqueux guerriers, de tendres jouvencelles et de subtiles donzelles. C'est dans et par les mots que Tirant le Blanc frappe cependant au plus juste. Ce sont eux qui mènent actions, intrigues et dénouements, eux qui façonnent des êtres de chair et de sang comme rarement la littérature a su en mettre sur pied, au point que Mario Vargas Llosa évoque ici la Comédie humaine, quatre siècles avant Balzac - et juste avant Cervantès... PRIX 30€

Nous lançons pour cet ouvrage une souscription, veuillez contacter les :

Editions Anacharsis  3 rue Peyrolières  31000 Toulouse  05 34 40 80 27
----------------------------------------------------------------------

La cuina del Serrallo (3a edició)

121 receptes del barri mariner de Tarragona

Carme Arjona Cabello
Pour ceux qui veulent apprendre des recettes à bases de poissons par un grand maitre de  cette spécialité et pour ceux qui comprennent le catalan bien sur


Sinopsi:
«Hi ha peixos de totes les classes, per a tots els gustos i paladars, des del bon gourmet (suquets, graellades, fregitel·les, romesco...) fins a un malalt (peix a la planxa, bullit...). Si sentim explicar els pesca­dors, tots tenen el seu secret, la recepta passada de pares a fills durant moltes generacions, solucions a vegades molt senzilles que només falta tenir ganes de fer-les, però amb el cor. I, parlant del marisc, quanta variació! Qui és capaç de preparar un bon aperitiu sense marisc? Musclos, llagostins, gambes, ostres, cloïsses... Qui ha sabut portar a la cuina tot aquest tresor del mar, captant els secrets i els ambients de tots els racons, és la Mari Carme Arjona en el seu llibre. Convido l’amable lector a llegir-lo, ja que descobrirà i gaudirà d’una cuina molt especial: la dels fruits del mar.»

Biografia:
(Valls, 1956) entrà en contacte directe amb el món de la pesca quan es va casar, l’any 1979, i va anar a viure al tarragoní barri del Serrallo. A la vegada també va anar creixent la seva afició per la cuina i es presentà als concursos de romesco, d’arròs i de fideuà, i això li va valdre l’obtenció dels títols de Mestra Romescaire i d’Experta en Arrossejat i Fideuà. La inquietud per conèixer allò que es movia al voltant de la cuina la impulsà a entrar en el món de la restauració. Féu cursos de professora de conducta i bones maneres a la taula i de tastadora i coneixedora de vins. Obtingué el títol de diplomada en Dietètica i Nutrició. El 1995 va obrir el seu Taller de Cuina al Serrallo, on va impartir classe diversos anys. Ha col·laborat en mitjans de comunicació com el Diari de Tarragona, Ràdio Tarragona i la Cadena SER. És una de les protagonistes del llibre Empresàries de Catalunya, obra d’Àngel Font, de la col·lecció "Personatges de Catalunya".

Col·lecció: El Cullerot, núm 2 - 11/12€