Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Bonne initiative de la ville de Roses pour les personnes qui veulent apprendre le catalan

Publié le par book catalogneVoici le texte que je viens de lire sur la newsletter de Roses

 
Tu també pots participar en el programa del Voluntariat per la llengua

 

El "Voluntariat per la llengua" és un programa que posa en contacte persones que volen destinar 10 hores del seu temps a fer conversa amb persones que acaben d'arribar a Catalunya i estan interessades per millorar el català que parlen.

 

"Le "Volontaria pour
 la langue" catalane  est un programme qui met en contact des personnes qui veulent  passer 10 heures de leur  temps à faire la  conversation avec des personnes qui viennent d'arriver en Catalogne  et qui sont  intéressées pour améliorer leur catalan
 

Tu pots ser voluntari/voluntària si parles català i vols fer aquest servei. L'experiència t'aportarà coses positives: coneixeràs la realitat d'altres països a través del teu aprenent/aprenenta, t'adonaràs que pots parlar català amb els nouvinguts amb normalitat i que ells ho agraeixen i veuràs com hi ha molta gent que l'està aprenent pel gust de viure d'acord amb els valors d'aquest país i/o pel gust de viure simplement en català.

Tu pots ser aprenent/aprenenta si has començat a parlar català i vols practicar-lo per agafar confiança i utilitzar la llengua cada vegada amb més seguretat i en més àmbits i/o llocs. Descobriràs que hi ha gent disposada a escoltar-te, a ensenyar-te racons del lloc on viviu, a compartir temps i experiències, a ajudar-te a millorar el teu nivell de llengua.

Per tal de potenciar el programa del Voluntariat, l'Ajuntament de Roses ofereix a les parelles lingüístiques l'entrada gratuïta a les representacions teatrals en català que tinguin lloc al municipi durant la temporada 08-09, així com l'entrada gratuïta per visitar la Ciutadella de Roses i el seu Museu.

D'altra banda, diverses associacions i entitats locals han obert també les seves activitats a les parelles lingüístiques, com és el cas del Grup de Teatre de Roses, de l'Associació Excursionista de Roses Cabirols, de l'Espai de Dones Rhodes o el Club de Rem.

Per últim, diversos establiments comercials de la vila s'han adherit també a la campanya amb el compromís d'atendre en català, i oferiran també petits descomptes als voluntaris i aprenents inscrits en el programa del voluntariat.

Si t'interessa, posa't en contacte amb nosaltres (972 25 39 47 /
roses@cpnl.cat)

 o vine a l'Oficina de Català de Roses (C/ de Sant Josep, 10).

Commenter cet article