Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Festival Barcelona

Publié le par book catalogne


Festival d'été grec
du 25 juin au 3 août 2008

Un des grands festivals de l’été de Barcelone au  théâtre grec de Montjuic, en plein air, Ce festival tient son nom du théâtre grec construit en 1929 sur les pentes de la colline de Montjuic

Théâtre,  danse, concerts et autres manifestations culturelles, ainsi que dans d’autres endroits de la ville.
Renseignements auprès de l’OT de la Catalogne : 01-40-46-85-28.




El Grec Festival de Barcelona proposa en aquest 2008 una programació seleccionada i de qualitat, presentada en alguns dels escenaris més emblemàtics de la ciutat. El Teatre Grec n’és el principal: en aquest espai envoltat de jardins es portaran a terme, com sempre, les grans propostes del Festival de Barcelona. Però hi ha molts altres escenaris: el CCCB, la Fundació Miró, el MACBA, fins i tot el Palau de la Música, ara que fa 100 anys… Totes aquestes institucions s’han implicat en el programa, enriquint el Festival amb tota mena de propostes.

Amb el pas de les dècades -i ja en van tres- el Grec ha acabat convertint-se en l’escenari d’un gran consens; el de tota una ciutat que l’espera, cada any, al començament de l’estiu. Per a tots ells s’ha construït una programació que pretén tenir en compte tota mena de gustos: gent jove i gent gran, clàssics de sempre i propostes arriscades, públic esporàdic, crítics especialitzats i família tota. Enguany hem volgut parar especial atenció al panorama de les arts escèniques que s’estan covant al Regne Unit. Per això hem agrupat diferents espectacles sota el nom de “Panorama UK” que en donen una idea general.

El Festival s’encetarà amb la Història del Soldat, un clàssic del teatre musical obra d’ Igor Stravinsky dut a escena per Nigel Lowery i Amir Hosseinpour. Es tracta d’un espectacle concebut especialment per a l’ocasió, un autèntic regal escènic que el Grec fa a la ciutat de Barcelona. Des d’aquesta Història del Soldat amb què inaugurem el programa fins al Rèquiem de Mozart amb què l’acomiadarem, esperem que el Grec 2008 es converteixi en la millor de les excuses per sortir de casa i gaudir de Barcelona, durant les pròximes nits d’estiu.

Ricardo Szwarcer
Director del Grec’08 Festival de Barcelona

Commenter cet article